Ihmiseltä ihmiselle (HtoH)

Ei liene uutinen, että nurkkahuoneesta olisi hyvä tulla ihmisten ilmoille ja sähköpostijohtamisella ei saa arvostusta.

Sekin on tuttua, että pitäisi kertoa omista johtamisajatuksistaan sosiaalisessa mediassa ja valita oikeat seurattavat. Ehtiikö sitä tekemään niitä oikeita johtajan hommia ollenkaan ?

Vai onko johtaminen sittenkin juuri kaikkea tuota ? Yhdessä ihmisten kanssa tiedon jakamista, ideoimista ja oivaltamista. Sisäisen läpinäkyvyyden kautta osaamisen hyödyntämistä ja rohkeasti asiakkaan kanssa epäonnistumista. Busineksen tekemistä HtoH-ihmiseltä ihmiselle.

Sosiaalinen media asettaa johtamiselle erilaiset standardit, enkä tarkoita twiittaamista tai profiilin päivittämistä linkediniin. Kokonaisuudessaanjohtaminen=kohtaaminen tapahtuu eri kanavien kautta samanaikaisesti. Mikäli johtaja profiloituu kohtaajaksi yammerissa, facessa, twitterissä , linkedinissä omana itsenään-ei tarvita enää kuukausi-infoja, toimitusjohtajan terveisiä tai infotilaisuuksia. Tieto ja vuorovaikutus on reaaliaikaista kasvokkain ja monella muulla tavoin. Kanavan voi valita itselleen sopivimmalla tavalla.

Tämä muuttaa myös johtaja-asetelmaa: kuka tahansa voi kehittää, kommentoida ja osallistua !

Aika huimaa, mihin  johtajia tarvitaan tulevaisuudessa ? Olemaan mukana kehittämässä, osallistumassa, luomassa suuntaviivoja ja kantamassa lopullisen vastuun liiketoiminnasta.

Tässä järjestyksessä.

Mervi

Inhmillisen muutoksen puolestapuhuja.